Hoe zouden wij het liefst een auto willen huren? Dat was de vraag die wij onszelf stelden bij de oprichting van Fairmiles b.v. Niet alleen door eigen ervaringen die wij in de loop der jaren hebben opgedaan, maar vooral ook gebaseerd op het ongenoegen van toeristen die hun ervaringen regelmatig met ons deelden toen wij nog eigenaar waren van restaurant Boudoir, gelegen in het centrum van Kralendijk. Wij hoorden vaak dezelfde klachten; auto huren is duur, hoge borg die niet altijd terecht wordt ingehouden, ‘vanaf’-prijzen waar bijna het dubbele bedrag nog bovenop komt, ‘service’ waar men extra voor moet betalen en in het hoogseizoen lang wachten bij het inleveren van de auto. Allemaal zaken die inmiddels als normaal worden gezien, maar in onze ogen ook zeker anders kunnen.
Als bedrijf zijnde een borg vragen aan je klant is algemeen geaccepteerd, maar is eigenlijk best wel een statement waarmee het bedrijf stelt dat zij de klant niet vertrouwt. De klant moet immers alvast betalen voor schade die met 0,1% kans zal worden gemaakt. Fairmiles b.v. rekent geen borg en gaat uit van eerlijke mensen, die in geval van schade meteen even contact opnemen. Omdat onze vloot bestaat uit ervaren auto’s, zijn de meesten al voorzien van de nodige krassen en gebruikssporen. Als de auto daadwerkelijk van vorm is veranderd rijden wij even langs de garage. Deze maakt een prijsopgave en wordt volgens het contract verder afgehandeld. Kost een deuk repareren $ 125,00, dan is dat wat er wordt afgerekend. Geen extra bedragen als huur wegens stilstand, administratiekosten, vervoerskosten etc.

Nu we het over vertrouwen hebben, komen we meteen bij de prijzen die autoverhuurders groot op de folder hebben staan. Wat blijkt? Je wil de auto van $ 34,50 per dag huren voor 1 week, en je moet uiteindelijk zo’n $ 400,00 betalen, terwijl 7x $ 34,50 maar $ 241,50 is. De prijs van $ 34,50 blijkt slechts lokaas, want verzekering, autoverhuurbelasting, ABB, local fee en onzintax waren gemakshalve niet meegerekend. Vreemd genoeg vinden deze bedrijven dat hun klanten hen wel moeten vertrouwen, ondanks de misleidende prijzen. Fairmiles b.v. biedt uitsluitend all-in prijzen. Zaken als tweede bestuurder, haal- en brengservice, kinderstoeltjes, airportservice, stoelverhogers, 24/7 service en inzittendenverzekering, zijn allemaal inclusief.

Tot slot onze laatste ongebruikelijke handeling, het inleveren van de auto. Er vanuit gaande dat de vorm nog hetzelfde is als toen u de auto kreeg, kunt u hem gewoon parkeren op “short term” op de luchthaven. U hoeft immers niet uw borg terug te halen, dus is het onnodig om elkaar nog te treffen. Bijkomend voordeel is dat u niet met een transfer mee hoeft die eerst nog langs andere hotels gaat, maar u rijdt rechtstreeks naar het vliegveld. Dat maakt uw vakantie ook nog eens minstens een uur langer!